• Is het tijd om jezelf de vraag te stellen: “Wat is echt belangrijk in mijn leven?”
 • Is er iets in je leven dat nu intensief aandacht nodig heeft? Zoals je gezondheid?
 • Wil je onbelangrijke dingen leren loslaten?
 • Wil je concreet leren doen wat jij in je leven belangrijk vindt?
 • Sta je op een keerpunt in je leven?

Ontdek hoeveel energie, voldoening en rust het geeft om het leven te leven dat het beste bij je past. Te leven met onvoorwaardelijk zelfrespect en vriendelijkheid voor jezelf.

Kom een week of twee weken naar Spanje om te onderzoeken welke stappen jij wilt nemen in je leven. Er kan meer dan je denkt!
Ook bij ziekte weet ik uit eigen ervaring.

(Er zijn al werkgevers die dit vergoeden, vraag ernaar!)

Wil jij dit?

 • Eén of twee weken in Zuid-Spanje doorbrengen.
 • Genieten van de zon, tapas eten, het ontspannen leven hier en de natuur.
 • Dagelijks of om de dag dagen mindful coachingssessies.

Het blijkt een formule die goed werkt.  Mensen komen graag terug voor een volgende keer.

Je logeert in een appartement of hotel naar keuze, komt tot rust en volgt een van te voren afgesproken hoeveelheid sessies van een uur of meerdere uren.
Naar wens kan ik afspraken maken voor je bij een zeer goede masseuse.

De dagen dat wij geen afspraken hebben ga je aan de slag met opdrachten die ik je meegeef en mediteer je dagelijks minimaal 20 minuten.
Verder heb je alle tijd om te genieten van het heerlijke Spaanse leven.
(Uiteraard voorzie ik je graag ook van toeristische tips om optimaal van deze mooie omgeving te kunnen genieten).

Voor je terug gaat naar Nederland geef ik je oefeningen en tips mee om een bestendig patroon te ontwikkelen in wat voor jou belangrijk is.

Als je wilt, plannen we een maand na je verblijf hier nog een gesprek via Skype om te zien hoe het nu gaat.

VRAAG NU DIRECT EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK AAN 

Een deelnemer schrijft:

“De combinatie van mindfulness, coaching en theorie is voor mij heel erg waardevol geweest.

Terug in mijn dagelijkse leven ga ik op een andere manier met mezelf om: ik ben opmerkzamer en bewuster, durf kwetsbaarder te zijn en mijn emoties te zien en te laten zien. Dat is wel erg spannend.
Verder luister ik beter naar mijn gevoel en als iets niet goed voelt, weet ik dat het niet voor niks is. Ik onderzoek nu waar dat gevoel vandaan komt.
Ik heb ook ervaren hoe belangrijk het is vriendelijker voor mezelf te zijn, minder hard,..leer nu op niet oordelende wijze aandacht te hebben voor mijn eigen gedachten,  emoties en gedragingen.

Ik heb heel erg veel gehad aan deze twee weken, het was voor mij was het een enorm positieve ervaring!
Ik ga er de komende maanden via Skype zeker een vervolg aan geven!!”

Deze vorm van coaching in Spanje levert je het volgende op:

Je gaat met meer zelf-compassie, humor en lichtheid met jezelf om. 

Inzicht in wat voor jou echt belangrijk is in jouw leven.

Je schakelt gemakkelijker van negatieve zelf-kritiek naar liefdevolle ondersteuning van jezelf.

Methoden in het omgaan met afleidingen en verleidingen, zodat je geen onnodige energie kwijtraakt.

Je hebt meer plezier in leren en zelfontwikkeling en kunt gemakkelijker vallen en opstaan.

Je kunt je energie beter managen.

Je verstaat de kunst van het echt rusten en opladen.

Je vertrouwt op je eigen wijsheid.

Praktische tools voor thuis om te gaan doen wat jij in jouw leven leven belangrijk vindt.

HOE EEN DEELNEMER DIT PROGRAMMA ERVAART

Een hotelmanager schrijft:

“Afgelopen november ben ik begonnen met mindfulness & coaching bij Sietske de Haan. Ik heb er destijds bewust voor gekozen dit in Spanje te doen. Voor mij was dit gezien het moment een zeer mooie mogelijkheid om aan mezelf te werken en de balans weer terug in mijn leven te brengen.

Gezien een aantal ingrijpende gebeurtenissen had ik behoefte aan rust en tijd voor mijzelf om beslissingen te maken. Ik voelde dat ik dit wilde doen in alle rust zonder afleidingen van de dagelijkse bezigheden, verantwoordelijkheden en verplichtingen.

Mijn dynamische en drukke baan, waar ik doorgaans erg van geniet, maakte het dat ik altijd maar aan het plannen en nadenken was. Vorig jaar kwam ik op een punt in mijn leven dat ik mezelf echt de vraag stelde “ of ik zo nog verder kon” of dit is wat ik wilde. Ik voelde me verdrietig, gekwetst over mijn relatie maar ook boos op mezelf dat ik het zo ver had laten komen. Mijn eigen gevoelens en gedachten te ver had weg gestopt. Leven voor een ander, hopende dat deze gelukkig is. Maar hoe zat het dan met mijn geluk en zelfliefde? Ik wist niet hoe het verder moest, hoe het volgende hoofdstuk eruit zou komen te zien.

Eerder had ik ooit de website van Sietske bekeken. Hetgeen ze aanbod sprak me meteen aan. Ik heb met haar contact gezocht en de situatie en vragen waar ik mee zat omschreven. Onze eerste kennismaking en intake per telefoon was direct erg prettig. Ik voelde een klik en zag er naar uit om naar Spanje af te reizen.

Omdat ik ca 3 weken in Spanje verbleef, had ik de tijd om mindfulness en coaching af te wisselen met vrije tijd. Op die dagen kon ik hetgeen ik had geleerd in praktijk brengen zoals bijvoorbeeld het mediteren of een heerlijk lange wandeling maken. Mijn hoofd leeg maken, ruimte en rust om mezelf weer toe te laten. Sietske heeft mij een op maat gemaakt programma aangeboden die geheel was afgestemd op mijn behoefte. Als persoon ben ik erg pragmatisch ingesteld, een “mind” mens zoals Sietske het noemde. Naast de meditatie-oefeningen had ik ook erg behoefte aan een stuk theorie over bijvoorbeeld communicatie. Tijdens de sessies hebben we veel gesproken over geweldloze communicatie. Ik ervaar hier nu nog steeds dagelijks de voordelen van zowel in mijn werk als privé.

Door mindfulness heb ik geleerd om bewuster en opmerkzamer in het leven te staan. De situatie te accepteren zoals deze is en daar mee om te gaan. Dat het okay is om gevoelens toe te laten zowel de mooie als minder mooie/heftige/verdrietige gevoelens. Dat het belangrijk is om zelfcompassie te hebben. Dat laatste lukt me nog niet altijd even goed. Soms ben ik te hard en kritisch voor mezelf aangaande bepaalde situaties. Het is een ongoing proces waarin ik elke dag nog leer.

Nog vaak denk ik terug aan de periode in Spanje. Ik heb het als zeer bijzondere en inspirerende tijd ervaren waarin ik veel heb geleerd over mezelf. Deze periode heeft me echt verrijkt, zo kan ik het gerust zeggen. Sietske woont in het rustieke en lieflijke dorpje Algarobbo, pal aan de kust. Hier komen weinig toeristen, je gaat mee met de flow van de dag van de Spanjaarden. Een heerlijke omgeving om tot jezelf te komen. Tussen de middag gingen we naar buiten toe om te genieten van een lunch bereid, door de locals in 1 van de restaurantjes om haar huis gelegen. De wandelingen en oefeningen op het strand zijn prettig enerzijds om gevoelens en gedachten te laten bezinken, anderzijds vanwege het gevoel van bewustwording! Indien ik de mogelijkheid heb wil ik zeker in de toekomst opnieuw afreizen naar Spanje.”

Wil jij dit ook?

Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan

HOE DEELNEMERS SIETSKE ALS TRAINER EN COACH ERVAREN

“In de gesprekken kom je snel tot de kern. Dank je wel Sietske voor alles, je enthousiasme, wijsheid, liefde én speelsheid zijn aanstekelijk en een bron van heling.”

Ingrid WindmeijerInterim manager in de zorg

“Ik ervaar in jouw werkwijze een enorm brede schat aan kennis, ervaring en ook doorleefde wijsheid. Jouw open, niet oordelende houding geeft vertrouwen dat het goed komt. En hoop. Als ik soms zelf wat verstrikt zat in het ‘gedoetje’, dat wist ik dat er weer ruimte zou komen door met je te spreken. De continue beweging. Toen ik net had gehoord van je vertrek bij Sense voelde dat wat kil. Het voelde altijd als een warme basis waar ik terecht kon (zelfs al deed ik dat vaak niet).

Ik ervaar je als helder, concreet en eerlijk. Je sust niet de gevoelens, geeft jouw visie op de mogelijk te bewandelen wegen. Niet hoe je moet lopen maar wel welke tools je kan inzetten en in jezelf kunt versterken/ontwikkelen. En inzicht in wat er op de achtergrond allemaal meespeelt.  Ik voel dat wat je zegt uit een warm hart komt en ik vertrouw op je inzicht.  Dat is er ook ja, echt vertrouwen in je visie en jou als mens. Een basis om te kunnen leren.”

Vrouw uit GroningenArts

“Sietske’s buitengewone talent om oordeelloos te luisteren, haar milde en compassievolle houding en haar verhelderende uitleg maken haar tot een immer plezierige trainster om mee te werken.”

Danique FranckCoördinator mediation & opleidingen bij Expertisecentrum Conflictmanagement

Volgde na de 8-weekse mindfulnesstraining in 2006 verschillende perioden coaching.
“Ik heb haar oprechte, liefdevolle, niet-oordelende aandacht, haar humor, de gerichte, soms confronterende vragen, en het gevoel van volledige openheid en veiligheid heel erg gewaardeerd. De gesprekken met Sietske zijn altijd stimulerend en geven steun, maken me bewuster van mijn valkuilen en van de dingen die inmiddels wel beter gaan, en zorgen dat ik daardoor dingen eerder herken en soms kan bijsturen.”

Carolien van Leeuwen
“Sietske: dankjewel voor je aanbod, gids op mijn pad. Mooie combinatie van deskundigheid, opbouw, aanwijzingen, gedecideerdheid en vrolijkheid. Respect voor jou! Liefdevolle vriendelijkheid, een warm bad en een ongelooflijke gelaagdheid!”
 
Anoniem

“Sietske is een trainer die ervoor zorgt dat ik altijd op het puntje van mijn stoel zit om niks te missen. Ze heeft humor, warmte en zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen.”

Gerda Groningen

“Een trainer met een groot hart, die stilte, veiligheid en lichtheid creëert, waardoor je de ruimte voelt om simpelweg te zijn wie je bent.”

S.Groningen

“Ze leeft waar ze les in geeft, en deelt dat met passie.”

Peter

“Met haar kennis, vaardigheden en ervaring, helpt Sietske me om in contact te komen met mijn eigen wijsheid. Met rust, liefdevolle humor en integriteit stelt ze vragen en begeleidt me bij het mediteren.”

Sandra de JongMarketing/communicatie

Wie is Sietske de Haan

Is het tijd om werkelijk vriendelijk met jezelf om te leren gaan?

Wil je graag meer focus in je leven?

Wil je minder afgeleid zijn door dingen die je dagen in beslag nemen en ruimte maken voor wat écht belangrijk is voor jou?

Laten we dan aan de slag gaan!

Als mindfulnesstrainer van het eerste uur trainde ik meer dan 1300 mensen met de effectieve methode Mindfulness Based Stress Reduction. Daarnaast coach ik artsen en managers in de gezondheidszorg in energiemanagement en (zelf-)compassie.

Verder train ik mensen met (ernstige) gezondheidsklachten om heldere en gezonde keuzes te maken en liefdevoller met zichzelf om te gaan, zodat je met de beperkte energie die er vaak is, een zo rijk en vervullend mogelijk leven kunt leven. Vaak neemt dan de energie ook toe.
Ik ontwikkelde hiervoor het programma Gezond Ziek Zijn. (Ook dit kun je volgen via dit individuele traject).

Ik help jou ook graag op een ontspannen wijze, vanuit jouw kracht vorm te geven aan een rijk en vervullend leven.

Ik weet uit eigen ervaring hoe leven vanuit je eigen innerlijke waarden enorm veel energie en focus geeft en heb met beperkte energie door een chronische ziekte steeds stappen kunnen zetten om een vervullend leven te leiden.

Ik ben als ervaringsdeskundige bekend met chronische ziekte en pijn. Dankzij toepassen van methodes die ik ook aan anderen leer, is mijn gezondheid enorm vooruit gegaan en kan ik werken en heb ik een fijn leven in Spanje.

Voordat ik naar het buitenland vertrok, heb ik jaren met veel liefde en plezier een bloeiend mindfulnesscentrum gehad in Groningen: Sense Aandachttraining.

Ik was verder docent aan de opleiding Mindfulness Based Werken binnen de GGZ en docent aan de opleiding tot mindfulnesstrainers, het IvM. Ik volg regelmatig mindfulness en metta-retraites in binnen- en buitenland en diverse bijscholingen waaronder vorig jaar en dit jaar Interpersonal Mindfulness.

“Mijn drijfveer in dit werk is het vertrouwen in de heelheid en (veer)kracht van elk mens. Tegelijkertijd is er het diepe besef van onze enorme kwetsbaarheid. Uit eigen ervaring en door wat ik jarenlang in mijn groepen meemaak: aandachttraining en zelf-compassie helpt ons vertrouwd te raken met een stabiele basis in onszelf waardoor levenspijn, (werk)stress en ziekte met meer mildheid en lichtheid te dragen is. Er ontstaat ruimte voor ontspanning en geluk. Dat maakt het leven levendiger, draaglijker , plezieriger en menselijker.”

Sietske is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers het VMBN, categorie 1.

Wil je al aan de slag met een eerste oefening?

Meld je vrijblijvend aan voor mijn inspiratieblog en ontvang nu gratis de ontspannende ligmeditatie

Hierbij nogmaals op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan het programma:

 • Coaching en down-to-earth meditatietraining afgestemd op jouw leerdoelen.
 • Inzicht in wat voor jou echt belangrijk is in jouw leven.
 • Meer zelf-compassie.
 • Gemakkelijker schakelen van negatieve zelf-kritiek naar liefdevolle ondersteuning van jezelf.
 • Methoden om om te gaan met de innerlijke saboteur, zodat je geen onnodige energie kwijtraakt.
 • Je kunt je energie beter managen.
 • Je verstaat de kunst van het echt rusten en opladen.
 • Je vertrouwt op je eigen wijsheid.
 • Praktische tools voor thuis om te gaan doen wat jij in jouw leven leven belangrijk vindt.

En ook:

 • Een heerlijke tijd in een heel mooi, rustig en vriendelijk gebied in Zuid-Spanje: Axarquía.
  (ik woon er zelf, een plek om je thuis te voelen, ik geniet er elke dag van!)
 • Ik regel als je wilt je appartement of hotel voor je.
 • Tips voor leuke restaurants en uitstapjes.