Gezond werken, gezond leven met mindfulness.

Voor iedereen die vanuit meer innerlijke rust en bevlogenheid wil werken en leven.

Wil je de regie terug over je eigen werk en leven?
Ben je te vaak te moe? Of heb je zelfs burn-outklachten?
Heb je het gevoel geleefd te worden en jezelf kwijt te zijn?
Omdat je niet meer werkt en leeft vanuit jouw belangrijkste innerlijke waarden?

Ben je er aan toe effectieve stappen te zetten naar een energiek en liefdevol leven?
Naar een leven dat echt bij jou past, bij wie jij echt bent?
Zodat je vanuit innerlijke rust bevlogen kunt werken en leven?

Overweeg dan om mee te doen aan deze unieke,  intussen bewezen effectieve Mindfulness – en gezond werken en leven retraites.
Een week om liefdevol bij jezelf stil te staan.
Aandacht en zelfcompassie te ontwikkelen.
Te leren over energie-management, eigen regie, innerlijk leiderschap.
Met individuele gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn,
en met veel gereedschappen naar huis te gaan,
waaronder een concreet plan van aanpak.

En je een paar weken na de retraite nog een uur te laten begeleiden.

Ingrid Windmeijer Interim manager in de zorg:

“In de coachingsgesprekken kom je snel tot de kern.
De stiltedagen gaven me de rust om weer bij mezelf terecht te komen. ik heb ontdekt dat er een kern in mij is die kan observeren wat er gaande is, soms ervaar ik die ruimte als een grote zachte ruimte/basis waar het goed toeven is.

Dank je wel Sietske voor alles, je enthousiasme, wijsheid, liefde én speelsheid zijn aanstekelijk en een bron van heling.”

Jouw mindfulnesstrainer en coach

Mijn naam is Sietske de Haan.

Mijn missie is mensen te helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van Sietske de Haanonvoorwaardelijke vriendschap met jezelf te sluiten en met het leven. Om werkelijk te respecteren wie jij bent en wat bij jou past. Zodat je het mooiste van jezelf kunt inzetten in je werk en privé-leven.

Sinds 2000 begeleid ik met veel plezier mensen die effectiever om willen gaan met stress, grote veranderingen in hun leven of gezondheidsklachten.

Omdat ik in mijn groepen steeds weer merkte dat veel innerlijke stress te maken heeft met gebrek aan gezonde zelfliefde en zelfzorg, leg ik in de retraites nadruk op de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

Ik ben een deel van het jaar in Spanje en geef er vanaf 2014 retraites. Ik zie er naar uit jou hier te ontmoeten!

Wat ik jou en anderen leer, heb ik na naast mijn opleidingen en bijscholingen eerst in mijn eigen leven uitgetest.
Het heeft mijn leven enorm veranderd. Ooit was ik lange tijd lichamelijk erg ziek. Wakker en compassievol leven heeft me geholpen belangrijke stappen te zetten en heeft me gebracht waar ik ben. Ik heb ondanks een kwetsbaar lijf, sinds 2005 een prachtig bedrijf en een energiek en vervullend leven in Nederland en Spanje waarin ik veel mag betekenen voor anderen. Sinds begin 2014 geef ik deze effectieve retraites in Spanje.

Wil je ook graag grote stappen zetten in een van de retraites?  Onderzoeken of het een goede keus voor jou zou kunnen zijn om mee te gaan? Maak dan een vrijblijvend afspraak met me.  Lees ook hieronder wat andere mensen vertelden.
Afgelopen jaar waren van alle 
deelnemers 30 procent voor de tweede of derde keer in één van mijn retraites.
Voor jou trainde ik al meer dan 1800 mensen, waaronder veel ondernemers, artsen, psychologen en managers en vele anderen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven. 

Data Mindfulnessretraites

Enthousiast geworden?

Heb ik je al gesproken of ben je al eerder meegeweest? -> schrijf je in.

 De retraite is voor jou bedoeld als je:

 • dingen echt anders wilt gaan doen in je baan, onderneming, privé-werkbalans;
 • wilt bijkomen en voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je;
 • te maken hebt met burn-outklachten;
 • je wilt onderdompelen in een week bezinning, mindfulness en zelfzorg;
 • liefdevoller met jezelf wilt leren omgaan;
 • een aantal dagen in stilte wilt zijn;
 • bezig bent te herstellen van een ziekte;
 • op een keerpunt staat in je carrière en leven.

Veel van mijn deelnemers zijn arts, manager, ondernemer, psycholoog.
Deelnemers willen echt met zichzelf aan de slag.
De leeftijd zit meestal tussen begin dertig en eind vijftig. 

Veel deelnemers hebben al mindfulness gedaan. Maar het is niet noodzakelijk. De begeleiding wordt aangepast aan jouw ervaring.

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of skype om te kijken of de retraite geschikt is voor je en te horen wat je verwachtingen zijn en echt graag wilt ontwikkelen.
We zijn met een groep van maximaal 8 deelnemers in de villa aan het strand  en 10 deelnemers op de locatie in de bergen. Zo is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht.

 

Enthousiast geworden?

Heb ik je al gesproken of ben je al eerder meegeweest? -> schrijf je in.

Sabine, hoogleraar RUG: “In feite heb ik nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel laten leren en meegegeven.

(Sabine heeft intussen hier nog twee retraites gevolgd als vervolg en verdieping.)

Sanne Jacobs, GZ-Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut:
Ik heb deze week als intensief, leerzaam en verrassend ervaren en intussen al aan verschillende vrienden aangeraden. Ook in mijn werk geef ik de mindfulnessoefeningen met plezier door aan cliënten.

De opbouw van het programma was prettig. Ik heb Sietske leren kennen als een zorgzame, deskundige, gedreven en zorgvuldige vrouw, die oog heeft voor een passende groepssamenstelling en voor ieders individuele doelen gedurende de week.

Ton van Huffelen,acupuncturist en qigongleraar:Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.     Ton van Huffelen

Jaap de Vries, (60) chirurg UMCG:

“Na eerder een aandachttraining bij Sietske gevolgd te hebben,  had ik behoefte me opnieuw even helemaal te focussen op aandachttraining. De retraite in Andalusië leek een ideale manier om even te ontsnappen en hier écht tijd voor te maken. Het was een cadeautje aan mezelf na de tweede moeilijke periode in mijn leven.

Het programma van Sietske gaf me heel veel innerlijke rust. Vroeg opstaan en starten met Qigong bij de opkomende zon is weldadig. De dagen stilte zijn overweldigend en heilzaam en verbind je zonder woorden met mensen die je eigenlijk nog helemaal niet kent. De vrije momenten in het programma heb ik besteed aan gymnastiek voor het lichaam: fietsen door de bergen. Na een week was ik herboren en weer bestand tegen het leven. Ik kan het iedereen aanraden die ook de behoefte voelt er even uit te breken en aan zichzelf te werken. Dit was echt wat anders dan alleen een weekje Spaanse zon……..”

E. vrouw uit Groningen, 28 jaar volgde al eerder trainingen bij mij en zocht verdieping, schrijft:

“Als ik in woorden zou kunnen beschrijven wat een retraite met Sietske met je doet, zou iedereen zich hiervoor aanmelden! Ik ga toch proberen woorden te vinden, want ik hoop dat veel mensen de weg naar deze retraites weten te vinden!”

“In oktober heb ik de retraite in Spanje gevolgd om nog verder de diepte in te gaan met mijzelf. Deze week heeft zoveel voor mij gedaan. Ik zat met veel oud verdriet wat mij enorm beperkte in mijn dagelijks leven. Ik heb in deze week geleerd om te gaan met mijn verdriet. Ik heb geleerd er naar te kijken, met een liefdevolle houding, het er te laten zijn, i.p.v. mij er steeds tegen te willen verzetten of het weg te drukken. Het betekent dat ik er nu in mijn dagelijks leven minder last van heb en meer energie heb om weer dingen op te pakken.”

De retraite en wat ze leerde heeft verder doorgewerkt in haar leven, ze heeft een grote stap genomen in haar leven en woont en werkt nu op een plek die helemaal bij haar past. Het gaat niet alleen goed, ze floreert.

Katrin Van de Water
Serial Entrepreneur o.a. Passion for Work.

Ik volgde een week bij Sietske in Spanje en liet me onderdompelen… Ik mocht ervaren: een groot, warm hart, hele fijne deelnemers, de doorleefde kennis en ‘simpelheid’ waarmee ze dingen uitlegt, oprechte aandacht, voedend eten, een prachtige plek, veel zon… Sietske IS wat ze je leert, dat maakt het zo inspirerend en maakt dat het binnenkomt! Ik kan haar absoluut aanbevelen!

 • Betere balans tussen werk en privé;
 • Je laat je op je werk minder afleiden, kunt gemakkelijker focussen en korte herstelmomenten inlassen;
 • Je levendiger en kalmer voelen;
 • Meer energie;
 • Beter weten wat voor jou echt belangrijk is;
 • Meer vertrouwen op je eigen gevoel en wijsheid;
 • Je krijgt zicht op patronen die je vrijheid belemmeren en kunt hier beter mee omgaan;
 • Aandacht voor het nu en daardoor meer kunnen genieten en een grotere innerlijke vrijheid;
 • Het vermogen beter in balans te blijven ongeacht de omstandigheden.
 • Je wordt betere vrienden met jezelf en ontwikkelt (zelf)compassie;
 • Je kunt op het werk en thuis zelfstandig verder met de beoefening van mindfulness, metta en de allereerste beginselen van de staande qigong.  (en uiteraard heeft blijven oefenen onder begeleiding meerwaarde);
 • Praktische tips en een concreet en haalbaar plan over hoe je je gezondheid en eigen wijsheid kunt blijven voeden als je weer in je gewone werk-en leefritme zit;
 • Je weet hoe je met voeding je gezondheid verder kunt ondersteunen.

Waar wordt de retraite gehouden:

Ik werk op twee verschillende locaties, beide op ongeveer 30 á 45 minuten rijden vanaf Málaga. In de warmere maanden zitten we in een prachtig sfeervol oud andalusixh gehucht en in de winter in een goed te verwarmen luxe villa aan het strand.

Retraite in de bergen van Andalusië

Voor de meeste retraites verblijven we in een klein, authentiek gerestaureerd gehuchtje in de buurt van Los Romanos in de bergen van Andalusië, met uitzicht op het meer van Vinuela. (ongeveer 50 minuten rijden vanaf Málaga). Het dorpje bestaat maar uit 10 huizen.

Hiervan hebben we een aantal huizen tot onze beschikking waarin je naar keus een één- of tweepersoonskamer hebt, wel of niet met eigen badkamer. Verder heb je samen met een of twee deelnemers de beschikking over een woonkamer, keuken en een terras. De meeste slaapkamers hebben een eigen terras of balkon. In het dorp zelf zijn ook allerlei plekjes om je rustig terug te kunnen trekken. Als groep beschikken we over veel ruimte en privacy in dit zeer bijzondere gehucht. Wellicht zijn we zelfs de enige. Vanuit jouw huis kun je direct prachtig gaan wandelen.

Stilteretraite in villa direct aan het strand

Tijdens deze retraites in de koelere maanden hebben we een prachtige comfortabele villa ter beschikking met zwembad en een zeer grote tuin met allemaal fijne zitjes. De tuin eindigt pal aan een rustig strand waar we tijdens zonsopgang buiten de qigong beoefenen. Een heerlijke uitvalsbasis voor strandwandelingen. Op deze locatie werk ik met maximaal 8 personen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen badkamer.

Je investering in jezelf: (deze prijs geldt tijdelijk)

€ 2997,- (zakelijk) 0p een éénpersoonskamer met eigen badkamer,inclusief na afloop 4 coachingssessies van een uur via Zoom/Skype.

€ 2497,- (zakelijk) 0p een éénpersoonskamer met eigen badkamer,inclusief na afloop 3 coachingssessies van een uur via Zoom/Skype.

€ 1997,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingssessies van een uur via Zoom/Skype.

€ 1697,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1 coachingssessie van een uur.

€ 1597,- (particulieren) op een kleinere éénpersoonskamer met gedeelde badkamer, inclusief na afloop 1 coachingssessie van een uur.

Zolang je bij mij een traject volgt, kun je altijd vragen stellen per mail of WhatsApp.

Zijn de kosten een belemmering voor je in verband met draagkracht? Neem dan ook even contact met me op.
In elke groep kan ik één iemand toelaten voor een gesponsord tarief. 

Verder vergoeden regelmatig werkgevers deze week als burn-outpreventie of -herstel, loopbaancoaching, of bij een outplacementbudget voor persoonlijke ontwikkeling.
Mensen zetten verder hun budget persoonlijk ontwikkelingsbudget in of een persoonlijk opleidingsbudget.
Zzp-ers en Ondernemers kunnen de kosten als ondernemerskosten aftrekken van de belasting. Informeer voor de zekerheid even bij je eigen accountant of belastingkantoor.

Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Ben je donateur van MMV, stuur me dan even een mailtje dan ontvang je de ledenkorting.

Reserveer nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 Inbegrepen zijn:

• 7 overnachtingen;

• 3 warme maaltijden per dag;

• Overdag thee, koffie, water, fruit, noten;

• 6 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer 7 uur per dag;

• minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij;

• Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning;

• Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie  en mp3-bestanden van de oefeningen;

• Een maand na de retraite een extra gesprek via Skype, Zoom of telefoon.

Niet inbegrepen zijn:

• De vlucht;

• Reis- en annuleringsverzekering;

• Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes.

Reis van en naar Spanje:

Je vliegt naar en van Málaga. Ik verzorg de transfer naar en van het retraitecentrum als je gelijktijdig met de rest van de groep aankomt en vertrekt. De shuttledienst vertrekt meestal vanaf Málaga rond 19.45 uur en levert je op de laatste dag om 8.30 af op het vliegveld. Dus vliegtijden die aansluiten zijn aankomst 19.15 op Malaga en vertrek 10.40 vanaf Malaga.
Vliegtickets kun je boeken via Transavia of een vergelijkingssite zoals Vliegwinkel. (Heb je hulp nodig bij boeken van vliegtickets neem gerust even met ons contact op)

Wil je wat langer blijven? Graag voorzie ik je van ideeën voor een langere vakantie. Zeer de moeite waard!

Annulering:

• Annulering tot drie maanden voor aanvang:  50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering tussen drie maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering vanaf vier weken voor aanvang  kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

Je kunt kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen, mocht je verhinderd zijn.

Voor informatie of aanmelden kun je me mailen of bellen:
info@sietskedehaan.com
of 0031 6-50511578.

Na aanmelding neem ik contact met je op over eventuele gezondheidsklachten en speciale wensen. Ook hoor ik graag waar je deze week aandacht aan wilt besteden.

Ik zie er naar uit een week met je door te brengen in het prachtige Zuid-Spanje!