Anything can happen anytime

-Toni Bernard-

Op verzoek van veel cursisten, geef ik graag opnieuw een meditatiedag over liefde.
Onvoorwaardelijke moedige wijze liefde.

Wat er in ons leven gebeurt is onvoorspelbaar.
Soms kabbelt het in een rustig ritme voort en dan weer gebeuren er onverwacht pijnlijke of juist prettige dingen.
Lukt het jou om in balans en veerkrachtig te blijven in deze soms grillige bewegingen van je leven?

Gelukkig bestaan er al duizenden jaren hele mooie en effectieve meditatie-oefeningen om wakkerder, sterker en liefdevoller om te kunnen gaan met dit soms pittige menselijke leven.

Het zijn meditatie-oefeningen om de vier “innerlijke levensvrienden” te versterken.
Dit zijn metta of liefdevolle vriendelijkheid, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid.

Vertrouwt raken met deze kwaliteiten geeft een gevoel van opluchting, vertrouwen, veerkracht en oneindig veel liefde.
We kunnen onszelf trainen in liefdevol naar het leven kijken, met compassie naar pijn, met vreugde en medevreugde naar dingen die fijn zijn. Met gelijkmoedigheid naar die afwisseling van het prettige en onprettige.

Ik heb er in mijn eigen leven uitgebreid mee mogen oefenen en heb veel effect gezien bij de mensen in die het na de retraites zijn blijven beoefenenen. Daarom deel ik het graag. Omdat ik iedereen deze hartskwaliteiten gun.

En jij?

  • Hoe liefdevol ga jij met jezelf om?
  • Met welke blik kijk jij naar jezelf en je leven?
  • Wat vertel jij jezelf? Vooral ook op dagen dat dingen je niet lukken, je vergissingen maakt of je ziek en moe voelt?
  • Klink je als je eigen beste goede vriend of vriendin of praat je tegen jezelf vol afkeuring en kritiek?

Vrijdag 15 februari gaan we weer een dag oefenen met de vier innerlijke levensvrienden.

Waar Groningen: Thetra, Onderduikersstraat 1.

Wanneer: 15 februari van 11.00 tot 17.30 uur.
(We starten en eindigen een uur later en dan ik eerder aankondigde.)

Deelnameprijs: € 97,– / € 115,– naar inkomen.

(Heb je op het moment erg weinig te besteden? Neem dan ook even contact met me op. Ik wil graag dat deze dag voor iedereen toegankelijk is.)
Heb je nog vragen voor je je wilt aanmelden? Bel me dan 06 -50511578.

Ervaring van een cursiste

Danique schreef voorjaar 2018 deze mail die ik met je mag delen:

Lieve Sietske,

Er is veel beweging in mijn leven de afgelopen maanden, sinds ik ervoor gekozen heb mijn eigen pad te volgen, mijn relatie verbroken heb en verhuisd ben. En opnieuw liefde gevonden heb. In de vorm van een prachtige man. Maar vooral ook in mezelf. Veel meer dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. En ik voel ook dat al de gasten in mijn herberg, ook met pijn en angst, mijn hart nodig hebben. Ook al roept iets anders in mij soms ook om de deur de sluiten. Ja, juist dan.

Ik voel dat ik deze basis van liefdevolle vriendelijkheid en zorgzaamheid naar mezelf heb gevonden in jouw training. En hoe revolutionair dat voor me was, dat er ook zoiets als compassie en liefde voor mezelf bestond. Hoe het me heeft gevormd en dat nog steeds doet. En hoe het op dit moment weer meer leeft dan ooit. Hoe de rauwheid en de beeldschone realiteit elkaar afwisselen en ze me telkens weer tot diep in mijn hart raken.

Ja, je bent veel aanwezig in mijn aandacht en bewustzijn. Als de moeder van de compassie.

Danique

Jij?

Wil jij ook zelf ervaren wat de kracht van beoefenen van de vier innerlijke levensvrienden in jouw leven kan doen? Kom dan (weer) een dag meedoen.

Een groot deel van de dag is in stilte, ook tijdens de lunch zijn we in stilte.

Aan het eind van de dag is er gelegenheid tot vragen stellen en te verkennen hoe je de beoefening kunt integreren in je dagelijks leven.