Mindfulnessretraite met coaching

Wil jij met liefde naar jezelf, je eigen wijsheid, leren luisteren?

Wil je weer de regie over je eigen leven nemen?
Omdat je te vaak te moe bent?
Het gevoel hebt geleefd te worden en jezelf kwijt te zijn?
Omdat je niet meer leeft vanuit jouw belangrijkste innerlijke waarden?

Wil je leren zorgvuldig naar jezelf te luisteren?
Om vervolgens effectieve stappen te zetten naar een vervullend, energiek en liefdevol leven?
Naar een leven dat echt bij jou past, bij wie jij echt bent?

Overweeg dan om mee te doen aan de Mindfulness- en coachingsretraite in Spanje.
Een week om liefdevol bij jezelf stil te staan.

Aandacht en zelfcompassie te ontwikkelen.
Je te laten coachen op onderwerpen die voor jou belangrijk zijn,
en met veel gereedschappen naar huis te gaan,
waaronder een concreet plan van aanpak.

En je een paar weken na de retraite nog een uur te laten coachen.

Mijn naam is Sietske de Haan, sinds 2005 begeleid ik mensen liefdevoller met zichzelf om te gaan en te leren vertrouwen op hun eigen wijsheid. Dit leer ik mensen vooral via de beoefening van mindfulness en zelfcompassie. Wat ik jou en andere leer en heel erg gun, heb ik eerst in mijn eigen leven uitgetest.
Het heeft mijn leven enorm veranderd. Ik heb sinds 2005 een prachtig bedrijf en een energiek en vervullend leven in Spanje en Nederland waarin ik veel mag betekenen voor anderen. Sinds begin 2014 geef ik deze effectieve retraites in Spanje.

Ik heb grote stappen gezet in mijn leven, van bedlegerig en zorgafhankelijk door ziekte, naar kunnen hardlopen langs het strand, en bijna full-time werken. Een leven dat ik nu al weer vele jaren leid en ik heb het vertrouwen dat ook in jouw leven veel mogelijk is.

Ik ontmoet je graag in mijn retraites.
Voor jou trainde ik al meer dan 1800 mensen, waaronder veel ondernemers, artsen, psychologen en managers en vele anderen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven. Lees hieronder een aantal van hun ervaringen.

Marianne, arts: “Beste Sietske, Voor mij was deze week meditatie met coaching van jou in Spanje een cadeau aan mijzelf. Het bleek een turning point. 

Ik had al ervaring opgedaan met mindfulness en Zen. Maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug en kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij rond zong. Je opbouw van het programma is heel goed doordacht, de coaching op de juiste momenten, de aandacht voor de voeding is een wezenlijk onderdeel van het geheel: aan lichaam en geest wordt gedacht! De omgeving is prachtig. Nooit geweten hoeveel je kunt zien als je je blik er maar voor open stelt…

Voor ieder die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!”

Ton van Huffelen, acupuncturist en qigongleraar:  Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.      Ton van Huffelen

Sabine, hoogleraar RUG: “In feite heb ik nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel laten leren en meegegeven.

(Sabine heeft intussen hier nog twee retraites gevolgd als vervolg en verdieping.)

Enthousiast geworden?

Wil je eerst nog wat vragen? Plan hier dan even een vrijblijvend gesprek met me in.

 De retraite is voor jou bedoeld als je:

 • wilt bijkomen en voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je;
 • te maken hebt met burn-outklachten;
 • dingen echt anders wilt gaan doen in je leven;
 • je wilt onderdompelen in een week bezinning, mindfulness, zelfzorg en genieten;
 • liefdevoller met jezelf wilt leren omgaan;
 • een aantal dagen in stilte wilt zijn;
 • bezig bent te herstellen van een ziekte;
 • op een keerpunt in je carrière en leven staat.

Veel van mijn deelnemers zijn arts, manager, ondernemer, psycholoog.
Deelnemers willen echt met zichzelf aan de slag.
De leeftijd zit meestal tussen begin dertig en eind vijftig. Maar ook jongeren en zeventigplussers zien we regelmatig.

Veel deelnemers hebben al mindfulness gedaan. Maar het is niet noodzakelijk. De begeleiding wordt aangepast aan jouw ervaring.

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of skype om te kijken of de retraite geschikt is voor je en te horen wat je verwachtingen zijn en echt graag wilt ontwikkelen in je dagelijks leven.
We zijn met een groep van maximaal 8 deelnemers in de villa aan het strand  en 10 deelnemers op de locatie in de bergen. Zo is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht.

 

Mindfulnessretraite

Tijdens de mindfulnessretraite trek je je een week terug uit de hectiek van je dagelijks leven en leggen wij je in de watten. Om echt met jezelf aan de slag te gaan, helpt het om helemaal weg te zijn uit je eigen omgeving en je te laten omringen met schoonheid, rust, aandacht, warmte.

Ik ontmoet je dan ook graag op een prachtige plek onder de Spaanse zon waar je alle tijd hebt om tot jezelf te komen.
Tijd om te genieten van:
de natuur,
de stilte,
meditatie,
qigong,
bezinning,
liefdevolle zelfzorg.


Globaal ziet het programma er zo uit:

 • 7.00  tot 8.45 uur: qigong buiten en meditatie (vooraf  thee en fruit beschikbaar).
 • 9.00  uur: ontbijt.
 • 10.00 -13.00 uur: aandachtsoefeningen en theorie over meditatie, stress, en zie hieronder.
 • 13.00 uur: lunch.
 • 14.00- 16.00/16.30 uur: vrije tijd/siësta/naar behoefte in te delen
 • 16.30 -18.30 uur: meditatie, yoga.
 • 19.00 uur: avondmaaltijd.
 • 20.15- 21.00 uur: vriendelijkheidsmeditatie.

De laatste dag gaan we er meestal op uit. Wat we precies gaan doen overleggen we met elkaar. Wandelen, lunchen aan een prachtig strand,... Het zijn altijd bijzondere dagen om zo ook weer de overgang naar je gewone leven zo goed mogelijk te kunnen maken. Vaak blijken op deze dag dat er diepgaande vriendschappen ontstaan zijn.

Stilte

Een belangrijk kenmerk van deze mindfulnessretraites zijn de dagen in stilte.
Vanaf de tweede dag ben je offline, spreken jullie als deelnemers niet met elkaar en heb je alle ruimte en tijd om met en bij jezelf te zijn. Ik spreek wel voorafgaand aan de meditatiesessies. Verder heb je die dagen een aantal keren een gesprekje met mij.

Door zo letterlijk een week afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is.
Je ondersteunt hiermee je innerlijke rust, gezondheid en energie.

Er is naast het programma in de middag ruim de tijd om dutjes te doen, te wandelen, fietsen, dagdromen, tekenen of wat jij maar kiest. Ook dit doe je in stilte. Mensen vinden vooral dit deel erg prettig, en eerst  ook spannend. Maar het werkt om echt jezelf te horen, bij je eigen wijsheid uit te komen.

Massage

Halverwege de retraite komt mijn zeer ervaren en toegewijde massagetherapeute Pepa. Als je dat wilt, kun je een uur massage bij haar boeken. Deelnemers dreigen regelmatig haar te ontvoeren naar Nederland, oftewel een aanrader!

Voeding

Omdat ik in mijn eigen leven en bij de vele cursisten gezien heb hoe groot het effect van voedende en (h)eerlijke voeding op gezondheid en energie is, deel ik ook hiervan het beste wat ik ken. Ik heb de samenstelling van de maaltijden grotendeels gebaseerd op het werk van natuurgeneeskundige en auteur Rineke Dijkinga. Artsen die meedoen in mijn retraites zijn ook zeer te spreken over onze aanpak.

In de retraites word je in de watten gelegd door de twee bijzondere en professionele koks, Elaine en Craig.
Ze koken fantastische maaltijden voor je die puur en voedend zijn.
Hierdoor voel je je energiek en rustig in je lichaam en geest.
We houden rekening met eventuele diëten. We koken sowieso volledig glutenvrij en 
zonder toegevoegde suiker en zoveel mogelijk biologisch.

Deze maaltijden ondersteunen het tot rust komen en vergemakkelijkt het meditatieproces. 

De deelnemers van de afgelopen retraites waren zeer enthousiast over de maaltijden en gaan vaak thuis verder met gezonder eten.

Enthousiast geworden?

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Leren luisteren naar je eigen wijsheid en er naar handelen.
 • Energie-management, zelf-management en voorkomen van burn-out.
 • Waar word je echt gelukkig van? Wat wil je echt in jouw leven?
 • Hoe kun je jouw gezondheid en veerkracht ondersteunen?
 • Hoe kun je leren jezelf minder te saboteren?
 • Het belang van zelfcompassie.
 • Communicatie.
 • En wellicht dat wat je graag aan bod wilt laten komen.

Ik volgde een week bij Sietske in Spanje en liet me onderdompelen… Ik mocht ervaren: een groot, warm hart, hele fijne deelnemers, de doorleefde kennis en ‘simpelheid’ waarmee ze dingen uitlegt, oprechte aandacht, voedend eten, een prachtige plek, veel zon… Sietske IS wat ze je leert, dat maakt het zo inspirerend en maakt dat het binnenkomt! Ik kan haar absoluut aanbevelen!

Sietske, ik kan je wel zoenen!  Je hebt me zoveel geleerd!  Bij thuiskomst had ik zoveel kracht en energie. Mijn gezin was echt flabbergasted van mijn energie en vrolijkheid. Ik heb ook het gevoel dat mijn kompas het weer doet. Mijn kompas wijst naar de toekomst en ik weet heel zeker wat ik wil doen met mijn toekomst. Dat is zo gaaf. Ik heb dat gemist.

Qua voeding is er ook echt wat veranderd. De behoefte aan snaaien en ongezond eten lijkt verdwenen. Heerlijk. Dit geeft rust. De ritmestoornissen zijn voor 80% verminderd. Af en toe is het er een uur… soms heftig…. dan weer verdwenen. Ik kom zeker naar de vierdaagse  juli!

Het vooruitzicht van de retraite alleen al heeft mij drie maanden lang energie gegeven. Het was een goed plan.
Het was erg helend om in een ‘veilige’ context de tranen te laten komen, gekend te zijn in verdriet zonder er meteen expliciet over te hoeven zijn naar anderen. (…) Langzaam groeide het bewustzijn dat ik mij nu zelf moet liefhebben. Dat bewustzijn is het grootste geschenk voor mij van deze week.

En dit ga ik niet meer vergeten:  dat meditatie gymnastiek is, een work-out voor de geest.
De afwisseling van metta (liefdevolle vriendelijkheid) een aandachtsmeditatie, en zitten en lopen, was nieuw voor mij. Dat werkte voor mij goed.

Heel erg bedankt Sietske voor alle aandacht die je voor mij en alle anderen in de groep kon opbrengen.
Je illustreert de dingen met je eigen verhaal, zonder dat het vervelend wordt. Je gebruikt het nooit als ‘bewijs’ waar we in moeten geloven, maar moedigt ons aan het voor ons zelf te onderzoeken en onze eigen weg te gaan. Ik raad deze week speciaal aan voor mensen die in de overgang naar een andere levensfase zitten, na ziekte of rouwperiode, mantelzorgers etc.

Dit was een week zelfzorg met slagroom!
Wat een traktatie, Andalusië in november.

Ik kan de retraite in Zuid-Spanje aan iedereen van harte aanbevelen! De omgeving  en  de warme en rustige sfeer waren weldadig.  Ik merk de effecten  nog  dagelijks!

Het is heerlijk om een week lang te kunnen oefenen met compassievol  naar jezelf te zijn en bewust oog te hebben en te  genieten van de wereld om je heen.  Met andere woorden: goed voor jezelf te zorgen en  je te láten verzorgen.  En concrete en haalbare plannen te maken voor het gewone leven erna.

Sietske is een zeer deskundige en duidelijk ervaren en flexibele begeleider die heel goed rekening houdt met wat de individuele deelnemers nodig hebben.

Ikzelf lijd aan de chronische ziekte MS en word steeds opnieuw geconfronteerd met dingen die niet meer kunnen en  met de angst daarvoor. Het is een kunst daarmee om te gaan. Deze retraite is een duidelijke bijdrage geweest. Dus ook aan andere chronisch zieken: van harte aanbevolen!

Jaap de Vries, (60) chirurg UMCG:

“Na eerder een aandachttraining bij Sietske gevolgd te hebben,  had ik behoefte me opnieuw even helemaal te focussen op aandachttraining. De retraite in Andalusië leek een ideale manier om even te ontsnappen en hier écht tijd voor te maken. Het was een cadeautje aan mezelf na de tweede moeilijke periode in mijn leven.

Het programma van Sietske gaf me heel veel innerlijke rust. Vroeg opstaan en starten met Qigong bij de opkomende zon is weldadig. De dagen stilte zijn overweldigend en heilzaam en verbind je zonder woorden met mensen die je eigenlijk nog helemaal niet kent. De vrije momenten in het programma heb ik besteed aan gymnastiek voor het lichaam: fietsen door de bergen. Na een week was ik herboren en weer bestand tegen het leven. Ik kan het iedereen aanraden die ook de behoefte voelt er even uit te breken en aan zichzelf te werken. Dit was echt wat anders dan alleen een weekje Spaanse zon……..”

E. vrouw uit Groningen, 28 jaar volgde al eerder trainingen bij mij en zocht verdieping, schrijft:

“Als ik in woorden zou kunnen beschrijven wat een retraite met Sietske met je doet, zou iedereen zich hiervoor aanmelden! Ik ga toch proberen woorden te vinden, want ik hoop dat veel mensen de weg naar deze retraites weten te vinden!”

“In oktober heb ik de retraite in Spanje gevolgd om nog verder de diepte in te gaan met mijzelf. Deze week heeft zoveel voor mij gedaan. Ik zat met veel oud verdriet wat mij enorm beperkte in mijn dagelijks leven. Ik heb in deze week geleerd om te gaan met mijn verdriet. Ik heb geleerd er naar te kijken, met een liefdevolle houding, het er te laten zijn, i.p.v. mij er steeds tegen te willen verzetten of het weg te drukken. Het betekent dat ik er nu in mijn dagelijks leven minder last van heb en meer energie heb om weer dingen op te pakken.”

De retraite en wat ze leerde heeft verder doorgewerkt in haar leven, ze heeft een grote stap genomen in haar leven en woont en werkt nu op een plek die helemaal bij haar past. Het gaat niet alleen goed, ze floreert.

Katrin Van de Water
Serial Entrepreneur o.a. Passion for Work.

Ik volgde een week bij Sietske in Spanje en liet me onderdompelen… Ik mocht ervaren: een groot, warm hart, hele fijne deelnemers, de doorleefde kennis en ‘simpelheid’ waarmee ze dingen uitlegt, oprechte aandacht, voedend eten, een prachtige plek, veel zon… Sietske IS wat ze je leert, dat maakt het zo inspirerend en maakt dat het binnenkomt! Ik kan haar absoluut aanbevelen!

 • Betere balans tussen werk en privé;
 • Een betere concentratie;
 • Je levendiger en kalmer voelen;
 • Meer energie.
 • Beter weten wat voor jou echt belangrijk is;
 • Meer vertrouwen op je eigen gevoel en wijsheid;
 • Je krijgt zicht op patronen die je vrijheid belemmeren en kunt hier beter mee omgaan;
 • Aandacht voor het nu en daardoor meer kunnen genieten en een grotere innerlijke vrijheid;
 • Het vermogen beter in balans te blijven ongeacht de omstandigheden.
 • Je wordt betere vrienden met jezelf en ontwikkelt (zelf)compassie;
 • Je kunt thuis zelfstandig verder met de beoefening van mindfulness, metta en de allereerste beginselen van de staande qigong.  (en uiteraard heeft blijven oefenen onder begeleiding meerwaarde);
 • Praktische tips en een concreet en haalbaar plan over hoe je je gezondheid en eigen wijsheid kunt blijven voeden als je weer in je gewone dagritme zit;
 • Je weet hoe je met voeding je gezondheid verder kunt ondersteunen.

Waar wordt de retraite gehouden:

Ik werk op twee verschillende locaties, beide op ongeveer 30 á 45 minuten rijden vanaf Málaga. In de warmere maanden zitten we in een prachtig sfeervol oud andalusixh gehucht en in de winter in een goed te verwarmen luxe villa aan het strand.

Retraite in de bergen van Andalusië

Voor de meeste retraites verblijven we in een klein, authentiek gerestaureerd gehuchtje in de buurt van Los Romanos in de bergen van Andalusië, met uitzicht op het meer van Vinuela. (ongeveer 50 minuten rijden vanaf Málaga). Het dorpje bestaat maar uit 10 huizen.

Hiervan hebben we een aantal huizen tot onze beschikking waarin je naar keus een één- of tweepersoonskamer hebt, wel of niet met eigen badkamer. Verder heb je samen met een of twee deelnemers de beschikking over een woonkamer, keuken en een terras. De meeste slaapkamers hebben een eigen terras of balkon. In het dorp zelf zijn ook allerlei plekjes om je rustig terug te kunnen trekken. Als groep beschikken we over veel ruimte en privacy in dit zeer bijzondere gehucht. Wellicht zijn we zelfs de enige. Vanuit jouw huis kun je direct prachtig gaan wandelen.

Stilteretraite in villa direct aan het strand

Tijdens deze retraites in de koelere maanden hebben we een prachtige comfortabele villa ter beschikking met zwembad en een zeer grote tuin met allemaal fijne zitjes. De tuin eindigt pal aan een rustig strand waar we tijdens zonsopgang buiten de qigong beoefenen. Een heerlijke uitvalsbasis voor strandwandelingen. Op deze locatie werk ik met maximaal 8 personen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen badkamer.

Je investering in jezelf:

De retraites in  oktober (groepsgrootte maximaal 8 deelnemers aan strand en 10 in de bergen):

€ 2997,- (zakelijk) 0p een éénpersoonskamer.

€ 1997,- (particulieren) op een éénpersoonskamer (in sommige gevallen is het mogelijk een kamer te delen,  dan betaal je € 200 ,– minder).

Zijn de kosten een belemmering voor je in verband met draagkracht? Neem dan ook even contact met me op.
In elke groep kan ik één iemand toelaten voor een gesponsord tarief. 

Verder vergoeden regelmatig werkgevers deze week.
Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Ben je donateur van MMV, stuur me dan even een mailtje dan ontvang je de ledenkorting.

Reserveer nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 Inbegrepen zijn:

• 7 overnachtingen;

• 3 warme maaltijden per dag;

• Overdag thee, koffie, water, fruit, noten;

• 6 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer 7 uur per dag;

• minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij;

• Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning;

• Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie  en mp3-bestanden van de oefeningen;

• Een maand na de retraite een extra gesprek via Skype, Zoom of telefoon.

Niet inbegrepen zijn:

• De vlucht;

• Reis- en annuleringsverzekering;

• Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes.

Reis van en naar Spanje:

Je vliegt naar en van Málaga. Ik verzorg de transfer naar en van het retraitecentrum als je gelijktijdig met de rest van de groep aankomt en vertrekt. De shuttledienst vertrekt meestal vanaf Málaga rond 19.45 uur en levert je op de laatste dag om 8.30 af op het vliegveld. Dus vliegtijden die aansluiten zijn aankomst 19.15 op Malaga en vertrek 10.40 vanaf Malaga.
Vliegtickets kun je boeken via Transavia of een vergelijkingssite zoals Vliegwinkel. (Heb je hulp nodig bij boeken van vliegtickets neem gerust even met ons contact op)

Wil je wat langer blijven? Graag voorzie ik je van ideeën voor een langere vakantie. Zeer de moeite waard!

Annulering:

• Annulering tot drie maanden voor aanvang:  50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering tussen drie maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering vanaf vier weken voor aanvang  kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

Je kunt kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen, mocht je verhinderd zijn.

Voor informatie of aanmelden kun je me mailen of bellen:
info@sietskedehaan.com
of 0031 6-50511578.

Na aanmelding neem ik contact met je op over eventuele gezondheidsklachten en speciale wensen. Ook hoor ik graag waar je deze week aandacht aan wilt besteden.

Ik zie er naar uit een week met je door te brengen in het prachtige Zuid-Spanje!

Nog wat meer over mij

Sietske de Haan(1967). Mindfulnesstrainer, communicatietrainer en coach

Mijn missie is mensen te helpen ontdekken wat de krachtige effecten zijn van onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf te sluiten en met het leven. Om werkelijk te respecteren wie jij bent en wat bij jou past.

Sinds 2000 begeleid ik met veel plezier mensen die effectiever om willen gaan met stress, grote veranderingen in hun leven of gezondheidsklachten.

Ik trainde in mijn bloeiende mindfulnesscentrum in Groningen meer dan 1300 deelnemers waaronder veel artsen. Meer dan 150 organisaties zagen de effectiviteit van de trainingen bij hun werknemers en vergoeden de trainingen.

Omdat ik in mijn groepen steeds weer merkte dat veel innerlijke stress te maken heeft met gebrek aan gezonde zelfliefde en zelfzorg, leg ik in de retraites nadruk op de ontwikkeling van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

Naast mindfulnesstrainer en coach, was ik als docent verbonden aan de opleiding tot mindfulnesstrainer het IVM (Instituut voor Mindfulness). (Zie de tv-documentaire uit 2011 over ons werk als opleiders binnen de GGZ: Mindfulness mainstream.)

Ik ben een deel van het jaar in Spanje en geef er vanaf 2014 retraites. Ik zie er naar uit jou hier te ontmoeten!