Wat is echt belangrijk voor jou?

Ben je een drukbezet mens, misschien als professional of ondernemer? Of sta je op een keerpunt in je leven? Ben je vaak te moe of te druk in je hoofd? Of heb je zelfs burn-outklachten? Heb je het gevoel geleefd te worden en jezelf kwijt te zijn? Ben je bevlogen, omdat je mooie dingen in de wereld wilt zetten, maar heb je regelmatig het gevoel dat je niet doet wat echt belangrijk voor je is? Heb je het gevoel niet echt te leven en werken vanuit je innerlijke waarden? 

Ben je toe aan meer focus vanuit ontspanning en innerlijke rust? Of ben je op zoek naar een betere werk-privébalans? Wil je voor jezelf onderzoeken wat echt belangrijk is voor je en met meer mildheid met jezelf leren omgaan?

In de retraite in Andalusië neem je de regie terug over je eigen leven met als basis wat voor jou belangrijk is. Je beoefent in de retraite intensief evidence-based methodes als mindfulness en compassie, zodat de retraite veel impact gaat hebben op jouw leven en jij echt verandering gaat ervaren. Verder leer je de basis van geweldloze communicatie, zodat ook je (werk)relaties soepeler gaan lopen.

In een kleine groep van maximaal 8 mensen is er veel persoonlijke aandacht en tijd voor individuele coachingsgesprekken met mij, zodat je diepgaand met jouw onderwerpen aan de slag kunt. Belangrijk om te weten: buiten de lesblokken om is de retraite in stilte, zodat je optimaal met je eigen proces bezig blijft.

Wil jij investeren in jezelf? Lees dan verder of vraag meteen een kennismakingsgesprek aan.

Voor mij was deze week meditatie met coaching in Spanje een cadeau aan mijzelf.  Het bleek een turning point. Ik had al ervaring opgedaan met mindfulness en Zen. Maar deze week kreeg ik mijn stem in figuurlijke zin weer terug en kon ik eindelijk verwoorden wat er in mij rond zong. Voor ieder die twijfelt zou ik willen zeggen: gun jezelf zo’n week!

MarianneArts

Mindfulness, compassie, veerkracht

Tijdens de mindfulness- en coachingsretraite in Spanje sta je een week aandachtig bij jezelf stil. Je leert concreet effectief stappen te zetten naar een energiek, ontspannen en compassievol leven. In deze intussen bewezen effectieve retraite beoefen je intensief mindfulness en (zelf) compassie, leer je de basis van geweldloze communicatie en gaan we in op thema’s als energiemanagement en voorkomen van een burn-out.

Persoonlijke aanpak

Er is veel ruimte voor (individuele) vragen. Daarnaast hebben we individuele gesprekken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je gaat met veel gereedschappen naar huis, waaronder een concreet plan van aanpak. Een onderdeel van de retraite is namelijk schrijfcoaching. Deelnemers merken dat door deze schrijfcoaching dingen helder worden en daarmee kunnen ze na de retraite nieuwe, effectieve stappen zetten.

Voeding en ontspanning

Halverwege de retraite is er gelegenheid om een uur een massage te boeken bij een zeer ervaren en toegewijde massagetherapeute. Een aanrader, deelnemers zijn hier heel enthousiast over.

In de retraites delen we het belang van voedende en heerlijke voeding. Sinds dit jaar werk ik met de veganistische kok Tiziana Santi. Zij verwent je met fantastische maaltijden die biologisch, puur en voedend zijn. Deelnemers merken al tijdens de retraite het effect op hun gezondheid, raken geïnspireerd door de creativiteit en veel mensen gaan daarna thuis ook enthousiast verder met deze manier van gezonder en kleurrijker eten.

Globaal ziet het programma er zo uit:

 • 7.00 tot 8.45 uur: qigong buiten en meditatie (vooraf thee en fruit beschikbaar).
 • 9.00 uur: ontbijt.
 • 10.00 -13.00 uur: aandachtsoefeningen en theorie over meditatie, stress, en zie hieronder.
 • 13.00 uur: lunch.
 • 14.00- 16.00/16.30 uur: vrije tijd/siësta/naar behoefte in te delen
 • 16.30 -18.30 uur: meditatie, yoga.
 • 19.00 uur: avondmaaltijd.
 • 20.15- 21.00 uur: vriendelijkheidsmeditatie.

De laatste dag is er een mogelijkheid om samen erop uit te gaan. Wat we dan precies gaan doen overleggen we met elkaar. Wandelen, lunchen aan een prachtig strand,... Het is altijd een bijzondere dag die je helpt de overgang naar je gewone leven zo goed mogelijk te kunnen maken. Vaak blijkt op deze dag dat er diepgaande vriendschappen ontstaan zijn.

STILTE

Een belangrijk kenmerk van deze mindfulnessretraites zijn de dagen in stilte. Vanaf de tweede dag ben je offline, spreken jullie als deelnemers niet met elkaar en heb je alle ruimte en tijd om met en bij jezelf te zijn. Ik spreek wel voorafgaand aan de meditatiesessies. Verder heb je die dagen een aantal keren een gesprek met mij.

Door zo letterlijk een week afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is. Je ondersteunt hiermee je innerlijke rust, gezondheid en energie.

Er is naast het programma in de middag ruim de tijd om dutjes te doen, te wandelen, fietsen, dagdromen, tekenen of wat jij maar kiest. Ook dit doe je in stilte. Mensen vinden vooral dit stil zijn erg prettig maar eerst ook spannend. Maar het werkt om echt jezelf te horen, bij je eigen wijsheid uit te komen.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”  

Jon Kabat-Zinn

Wat deelnemers zeggen:

“In de coachingsgesprekken kom je snel tot de kern.
De stiltedagen gaven me de rust om weer bij mezelf terecht te komen. ik heb ontdekt dat er een kern in mij is die kan observeren wat er gaande is, soms ervaar ik die ruimte als een grote zachte ruimte/basis waar het goed toeven is.

Dank je wel Sietske voor alles, je enthousiasme, wijsheid, liefde én speelsheid zijn aanstekelijk en een bron van heling.”

Ingrid Windmeijer Interim manager in de zorg

‘Mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen: innerlijke rust, zelfcompassie, levensplezier en gezond en heerlijk eten. Ik heb erg veel aan de gesprekken gehad. Sietske, je kunt erg goed luisteren en inleven. Ook de gesprekken in de groep na een meditatie waren leerzaam en fijn.
De schrijfopdrachten hielpen ook om dingen helder te krijgen. Ik ga thuis verder aan de slag met oefeningen voor zelfcompassie en liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie, voeding en beweging. Ik raad de retraite anderen aan, je wordt er innerlijk een beter mens van.”

Inge ReidsmaRadioloog

Wie is jouw trainer?


Ik zie er naar uit jou te ontmoeten op een van de intensieve mindfulness- en coachingsretraites, je 
na een week in Spanje weer uit te zwaaien en te zien dat je vol energie en vertrouwen bent en dat je straalt. Dat je vol vertrouwen voor je volgende stappen naar huis gaat.

Het is wat ik keer op keer meemaak als de taxi de deelnemers weer komt ophalen. Dat gun ik jou ook.

Om dat te bereiken leer je op een gedegen manier het beoefenen van (zelf)compassie en aandacht of mindfulness. Ik stel je in de coaching vragen waar jij je antwoorden op vindt. Deelnemers zeggen op deze manier snel tot de kern te komen. Ze voelen zich veilig en gezien. Daardoor maken mensen snel grote groei door.

Wat ik jou en anderen leer, heb ik na mijn opleidingen en bijscholing eerst in mijn eigen leven getest. Het heeft mijn leven enorm veranderd. Voor ik trainer en ondernemer werd was ik lange tijd lichamelijk erg ziek. Intensieve beoefening van mindfulness en compassie heeft me enorm veerkrachtig gemaakt.  Daardoor heb ik grote stappen kunnen zetten in mijn gezondheid en werk en heeft het me gebracht waar ik nu ben.

Sinds 2000 begeleid ik mensen in het omgaan met stress en help ik professionals hun talenten optimaal te benutten. Ik heb sinds 2005 een prachtig bedrijf en een energiek en vervullend leven in Nederland en Spanje. Hier kan en mag ik veel betekenen voor anderen. Sinds begin 2014 geef ik deze effectieve retraites in Spanje. Ik blijf zelf ook op retraite gaan.

Wil je ook graag grote stappen zetten in een van de retraites? Onderzoeken of het een goede keus voor jou zou kunnen zijn om mee te gaan? Maak dan een vrijblijvende telefonische afspraak met me.   

Lees ook hieronder wat andere mensen vertelden.
Afgelopen jaar waren van alle deelnemers 30 procent voor de tweede of derde keer in één van mijn retraites.

Voor jou trainde ik al meer dan 1.800 mensen, waaronder veel ondernemers, artsen, psychologen en managers en vele anderen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven. 

Enthousiast geworden?

Heb ik je al gesproken of ben je al eerder meegeweest? -> schrijf je dan hier in.

De retraite is voor jou bedoeld als je:

 • dingen anders wilt gaan doen in je baan, onderneming, privé-werkbalans.
 • op een keerpunt staat in je carrière en leven.
 • intensief aandacht / mindfulness en compassie wil ontwikkelen.
 • voor jezelf wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je.
 • misschien te maken hebt met burn-outklachten of dit wilt voorkomen.
 • met meer mildheid met jezelf wil leren omgaan.
 • een aantal dagen in stilte wilt zijn.

De meeste deelnemers zijn drukbezette professionals.
 Maar behalve in de retraite voor artsen maakt het niet uit welk vak je uitoefent. Kenmerkend is dat de deelnemers nuchter zijn en echt met zichzelf aan de slag willen.
De leeftijd van de deelnemers is meestal tussen begin dertig en halverwege de zestig. Veel deelnemers hebben al mindfulness gedaan, maar dat is niet noodzakelijk. De begeleiding wordt aangepast aan jouw ervaring.

Ben je geïnteresseerd?

Voorafgaand aan deelname heb ik een gesprek met je per telefoon of skype om te kijken of de retraite geschikt is voor je en te horen wat je verwachtingen zijn en wat je graag wilt ontwikkelen.

 • Je hebt een betere balans tussen werk en privé.
 • Je laat je op je werk minder afleiden, kunt gemakkelijker focussen en korte herstelmomenten inlassen.
 • Je voelt je levendiger en kalmer.
 • Je hebt meer energie.
 • Je weet beter wat voor jou echt belangrijk is.
 • Je kunt meer vertrouwen op je eigen gevoel en wijsheid.
 • Je krijgt zicht op patronen die je vrijheid belemmeren en kunt hier beter mee omgaan.
 • Je hebt aandacht voor het nu en daardoor ben je minder reactief en meer bewust ‘responsief’.
 • Je hebt het vermogen beter in balans te blijven ongeacht de omstandigheden.
 • Je wordt betere vrienden met jezelf en ontwikkelt (zelf)compassie.
 • Je kunt na de retraite zelfstandig verder met de beoefening van mindfulness, compassie en de allereerste beginselen van de staande qigong (en uiteraard heeft blijven oefenen onder begeleiding meerwaarde).
 • Je hebt praktische tips en een concreet en haalbaar plan over hoe je je focus en eigen wijsheid kunt blijven voeden als je weer in je gewone dagritme zit.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Energiemanagement, zelfmanagement en voorkomen van burn-out.
 • Hoe houd je op je werk focus als er veel op je afkomt.
 • Leren luisteren naar je eigen wijsheid en er naar handelen.
 • Waar word je echt gelukkig van? Wat wil je echt in jouw carrière en in je leven?
 • Hoe kun je jouw gezondheid en veerkracht ondersteunen?
 • Hoe kun je leren jezelf minder te saboteren?
 • Het belang van zelfcompassie.
 • Geweldloze Communicatie.
 • En wellicht dat wat je graag aan bod wil laten komen.

Enthousiast geworden?

Heb ik je al gesproken of ben je al eerder meegeweest? -> schrijf je in.

Sabine, hoogleraar RUG: “In feite heb ik nog nooit aan een cursus meegedaan, waaruit ik zoveel motivatie, passie, kracht en liefde voor mezelf heb mogen putten. Sietske, jouw liefdevolle aandacht, jouw competentie, jouw passie, jouw respect en humor,…je hebt ons enorm veel laten leren en meegegeven.

(Sabine heeft intussen hier nog twee retraites gevolgd als vervolg en verdieping.)

Sanne Jacobs, GZ-Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut:
Ik heb deze week als intensief, leerzaam en verrassend ervaren en intussen al aan verschillende vrienden aangeraden. Ook in mijn werk geef ik de mindfulnessoefeningen met plezier door aan cliënten.

De opbouw van het programma was prettig. Ik heb Sietske leren kennen als een zorgzame, deskundige, gedreven en zorgvuldige vrouw, die oog heeft voor een passende groepssamenstelling en voor ieders individuele doelen gedurende de week. Er ontstond ondanks de dagen stilte een grote verbondenheid in de groep, heel bijzonder!

Ton van Huffelen,acupuncturist en qigongleraar: Sietske begeleidt vanuit grote kennis, ervaring, betrokkenheid en bovenal: liefde. Ik acht het een voorrecht Sietske te hebben zien werken tijdens deze retraite.     Ton van Huffelen

Jaap de Vries, (60) chirurg UMCG:

“Na eerder een aandachttraining bij Sietske gevolgd te hebben,  had ik behoefte me opnieuw even helemaal te focussen op aandachttraining. De retraite in Andalusië leek een ideale manier om even te ontsnappen en hier écht tijd voor te maken. Het was een cadeautje aan mezelf na de tweede moeilijke periode in mijn leven.

Het programma van Sietske gaf me heel veel innerlijke rust. Vroeg opstaan en starten met Qigong bij de opkomende zon is weldadig. De dagen stilte zijn overweldigend en heilzaam en verbind je zonder woorden met mensen die je eigenlijk nog helemaal niet kent. De vrije momenten in het programma heb ik besteed aan gymnastiek voor het lichaam: fietsen door de bergen. Na een week was ik herboren en weer bestand tegen het leven. Ik kan het iedereen aanraden die ook de behoefte voelt er even uit te breken en aan zichzelf te werken. Dit was echt wat anders dan alleen een weekje Spaanse zon……..”

E. vrouw uit Groningen, 28 jaar volgde al eerder trainingen bij mij en zocht verdieping, schrijft:

“Als ik in woorden zou kunnen beschrijven wat een retraite met Sietske met je doet, zou iedereen zich hiervoor aanmelden! Ik ga toch proberen woorden te vinden, want ik hoop dat veel mensen de weg naar deze retraites weten te vinden!”

“In oktober heb ik de retraite in Spanje gevolgd om nog verder de diepte in te gaan met mijzelf. Deze week heeft zoveel voor mij gedaan. Ik zat met veel oud verdriet wat mij enorm beperkte in mijn dagelijks leven. Ik heb in deze week geleerd om te gaan met mijn verdriet. Ik heb geleerd er naar te kijken, met een liefdevolle houding, het er te laten zijn, i.p.v. mij er steeds tegen te willen verzetten of het weg te drukken. Het betekent dat ik er nu in mijn dagelijks leven minder last van heb en meer energie heb om weer dingen op te pakken.”

De retraite en wat ze leerde heeft verder doorgewerkt in haar leven, ze heeft een grote stap genomen in haar leven en woont en werkt nu op een plek die helemaal bij haar past. Het gaat niet alleen goed, ze floreert.

Katrin Van de Water
Serial Entrepreneur o.a. Passion for Work.

Ik volgde een week bij Sietske in Spanje en liet me onderdompelen… Ik mocht ervaren: een groot, warm hart, hele fijne deelnemers, de doorleefde kennis en ‘simpelheid’ waarmee ze dingen uitlegt, oprechte aandacht, voedend eten, een prachtige plek, veel zon… Sietske IS wat ze je leert, dat maakt het zo inspirerend en maakt dat het binnenkomt! Ik kan haar absoluut aanbevelen!

Waar wordt de retraite gehouden:

Ik werk op drie verschillende locaties, beide op ongeveer 30 á 45 minuten rijden vanaf Málaga. In de warmere maanden zitten we in een prachtig sfeervol oud Andalusisch gehucht en in de winter in een goed te verwarmen luxe villa’s aan het strand of aan een meer.

Retraite in de bergen van Andalusië

Voor de meeste retraites verblijven we in een klein, authentiek gerestaureerd gehuchtje in de buurt van Los Romanos in de bergen van Andalusië, met uitzicht op het meer van Vinuela. (ongeveer 50 minuten rijden vanaf Málaga). Het dorpje bestaat maar uit 10 huizen.

Hiervan hebben we een aantal huizen tot onze beschikking waarin je naar keus een één- of tweepersoonskamer hebt, wel of niet met eigen badkamer. Verder heb je samen met een of twee deelnemers de beschikking over een woonkamer, keuken en een terras. De meeste slaapkamers hebben een eigen terras of balkon. In het dorp zelf zijn ook allerlei plekjes om je rustig terug te kunnen trekken. Als groep beschikken we over veel ruimte en privacy in dit zeer bijzondere gehucht. Wellicht zijn we zelfs de enige. Vanuit jouw huis kun je direct prachtig gaan wandelen.

Stilteretraite in villa direct aan het strand

Tijdens deze retraites in de koelere maanden hebben we een prachtige comfortabele villa ter beschikking met zwembad en een zeer grote tuin met allemaal fijne zitjes. De tuin eindigt pal aan een rustig strand waar we tijdens zonsopgang buiten de qigong beoefenen. Een heerlijke uitvalsbasis voor strandwandelingen. Op deze locatie werk ik met maximaal 8 personen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen badkamer.

Je investering in jezelf: 

€ 2497,- (zakelijk) 0p een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessie van een uur via Zoom/Skype.

€ 1997,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 3 coachingsessies van een uur via Zoom/Skype.

€ 1697,- (particulieren) op een éénpersoonskamer met eigen badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessie van een uur.

€ 1597,- (particulieren) op een kleinere éénpersoonskamer met gedeelde badkamer, inclusief na afloop 1 coachingsessie van een uur.

Zolang je bij mij een traject volgt, kun je altijd vragen stellen per mail of WhatsApp.

Regelmatig vergoeden werkgevers deze week als burn-outpreventie of -herstel, loopbaancoaching, of bij een outplacementbudget voor persoonlijke ontwikkeling.
Mensen zetten verder hun persoonlijk ontwikkelingsbudget in of een persoonlijk opleidingsbudget.
Ondernemers kunnen de kosten als ondernemerskosten aftrekken van de belasting. Informeer voor de zekerheid even bij je eigen accountant of belastingkantoor.

Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Reserveer nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 Inbegrepen zijn:

• 5 dagen meditaties, qigong, lezingen, ongeveer 7 uur per dag.

6 overnachtingen.

• 3 warme maaltijden per dag.

• Overdag thee, koffie, water, fruit, noten.

• Minimaal 2 individuele coachingsgesprekken met mij.

• Gedurende de hele week ben ik 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning.

• Uitgebreide schriftelijke achtergrondinformatie en mp3-bestanden van de oefeningen.

• Een maand na de retraite één gesprek of drie gesprekken van een uur via Skype, Zoom of telefoon.

Niet inbegrepen zijn:

• De vlucht.

• Reis- en annuleringsverzekering.

• Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes.

Reis van en naar Spanje:

Je vliegt naar en van Málaga. Ik verzorg de transfer naar en van het retraitecentrum als je gelijktijdig met de rest van de groep aankomt en vertrekt. De shuttledienst vertrekt meestal vanaf Málaga rond 15.00 uur en levert je op de laatste dag om 8.30 of 14.00 af op het vliegveld.  Vraag het bij boeken van de retraite even bij mij na. Sommige retraites starten om 16.30 de eerste dag en andere om 20.00.
Vliegtickets kun je boeken via Transavia of een vergelijkingssite zoals Vliegwinkel. (Heb je hulp nodig bij het boeken van vliegtickets neem gerust even contact met ons op.)

Wil je wat langer blijven? Graag voorzie ik je van ideeën voor een langere vakantie. Zeer de moeite waard!

Annulering:

• Annulering tot drie maanden voor aanvang:  50% van de  totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering tussen drie maanden en vier weken voor aanvang kost 75% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

• Annulering vanaf vier weken voor aanvang  kost 100% van de totale som (verblijfs- en trainingskosten);

Je kunt kosteloos iemand anders jouw plek laten overnemen, mocht je verhinderd zijn.

Voor informatie of aanmelden kun je me mailen of bellen:
info@sietskedehaan.com
of 0031 6-50511578.

Na aanmelding neem ik contact met je op over eventuele gezondheidsklachten en speciale wensen. Ook hoor ik graag waar je deze week aandacht aan wilt besteden.

Ik zie er naar uit een week met je door te brengen in het prachtige Zuid-Spanje!

Wil je eerst nog even wat vragen stellen? Maak hier een afspraak in de digitale agenda of stuur een berichtje of bel me op 06 50511578

Tot ziens in Zuid-Spanje!

Sietske