• Mindfulnesstraining in Groningen, zomer 2019

Mindfulnesstraining in Groningen met Sietske de Haan

Zélf iets kunnen doen, bij burn-out, stress, ziekte of pijn. Neem de regie terug over je leven!

Na tussen 2005 en 2013 meer dan 1300 mensen getraind te hebben in de 8 weekse mindfulnesstraining, geef ik nu vooral retraites in Spanje en Nederland
In de zomermaanden juli en augustus ben ik in Nederland/ Groningen om de 8-weekse te geven. De data van 2019 worden binnenkort bekend.

Al meer dan 150 organisaties hebben een training vergoed de afgelopen jaren. Vooral bij burn-out, stress, ziekte, pijn of verandering van werk.
Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden.
Ook zijn er een aantal zorgverzekeringen die het gedeeltelijk vergoeden, ik vertel je graag meer!

  • Ben je op zoek naar een nieuwe en effectieve manier in het omgaan met onrust, stress, ziekte, pijn of angst?
  • Wil je minder geleefd worden door gedachten, door de situatie waarin je je bevindt of door oude gedragpatronen?
  • Wil je weer meer rust in je hoofd?

Mindfulness Based Stress Reduction is een effectieve en wereldwijd aangeboden 8-weekse training in het leren omgaan met onrust, ziekte, pijn en stress. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek laat zien dat uiteenlopende gezondheidsklachten verbeteren en mensen meer balans, zelfvertrouwen en levenslust ervaren. 

Omgaan met burn-out, stress, ziekte en pijn

Bij leven, bij mens zijn, hoort stress. We hebben allemaal mogelijkheden om daarmee om te gaan. Maar soms is het een hele opgave te leven met chronische pijn, vermoeidheid, ziekte of een ingrijpende verandering in ons bestaan.

We kunnen er dan flink door in beslag genomen worden, bijvoorbeeld door te piekeren over hoe we van onze problemen af kunnen komen, of er zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. We kunnen het gevoel hebben vast te zitten in de situatie waarin we ons bevinden. Oplossingen die we kiezen, blijken vaak hooguit tijdelijk te werken.

Misschien herken je dit en wil je iets voor jezelf gaan doen, iets waar je echt wat aan hebt, ook op de lange termijn. Mindfulnesstraining is speciaal ontwikkeld voor mensen die gemotiveerd zijn om te ontdekken hoeveel ze voor zichzelf kunnen doen.

Mindfulnesstraining is een bewezen effectieve methode om ondanks stress en gezondheidsklachten plezieriger te leven.

Ervaringen met Mindfulness 

Mindfulnesstraining is in 1979 ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn van het Universitair Medisch Centrum in Massachusetts onder de naam ‘Mindfulness Based Stress Reduction’. Wereldwijd hebben honderduizenden mensen deze training gevolgd en er wordt al tientallen jaren, zowel in de VS als in Europa, uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten ervan. De meeste deelnemers ervaren afname van zeer uiteenlopende gezondheidsklachten, meer zelfvertrouwen, levenslust en energie.

Aandacht

Centraal in de mindfulnesstraining staat onverdeelde aandacht voor dit moment, voor hoe ons leven nu is. Belangrijke begrippen hierbij zijn: mildheid, lichtheid, niet oordelen en erkennen.

Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of dwalen we weg in fantasieën over de toekomst. In gedachten verzonken doen we dingen op de automatische piloot. Dit ontneemt ons het zicht op hoe ons leven nu is en wat we nu voor onszelf kunnen doen.

Door meer aanwezig te zijn in het nu, hebben we onze aandacht en energie weer tot onze beschikking om voor onszelf te zorgen en zélf nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Mindfulnesstraining Groningen

Wat leer je

In de mindfulnesstraining leer je:

– minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;

– signalen in je lichaam eerder te herkennen en je grenzen te respecteren;

– met mildheid en humor met jezelf om te gaan;

– effectiever omgaan met stresssituaties;

– jouw mogelijkheden beter benutten.

De training: wat gaan we doen

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Na zes weken is er één hele oefendag. Daarnaast oefen je thuis elke dag; hiervoor krijg je cd’s en een werkboek.

Je krijgt begeleide aandachtoefeningen en lichaamsoefeningen die we langzaam en geconcentreerd uitvoeren. De oefeningen doe je met respect voor je grenzen. Door onderling ervaring uit te wisselen leer je van elkaar. Ook is er in de bijeenkomsten tijd om te onderzoeken hoe je wat je geleerd heeft, kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Als je overweegt mee te doen, kun je in een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek kennismaken met de trainer, vragen stellen en overleggen of de training geschikt voor je is. Na afloop van de training is er een afsluitend gesprek.

Voor wie

Aandachttraining is geschikt voor iedereen die anders om wil leren gaan met (werk)stress, of ondersteuning zoekt in het leren leven met gezondheidsklachten. Voor iedereen die weer de regie over zijn/haar eigen leven terug wil. Verder is de training ook geschikt voor mensen die weer meer zin en plezier in hun bestaan willen of hun mogelijkheden en talenten beter willen leren benutten.

Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: stress, slaapproblemen, hoofdpijn, moeheid, pijn, onzeker voelen, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek, chronische ziekte, gevoel van controle over het leven kwijt zijn, vastzitten in niet-ondersteunende gewoontes.

Veel mensen melden zichzelf aan. Daarnaast verwijzen ook arbodiensten en huisartsen regelmatig mensen door. Ook vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer mensen naar de training. Vaak worden de kosten vergoed door de werkgever. Bij burn-out wordt de training door een aantal Nederlandse zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik help je graag aan meer informatie.

Prijs:
Particulieren: € 597,-
Zakelijk: € 997,-
De prijs is inclusief cursusmateriaal en uitgebreide lunch op de stiltedag.

Trainer:

Foto: Gijs Versteeg

Sietske is mindfulnesstrainer van het allereerste uur. In 2005 richtte ze het al snel drukbezochte mindfulnesscentrum op in Groningen: Sense-aandachttraining,wat ze in 2013 verkocht. Daarnaast is ze communicatietrainer, coach en opleider.

Sietske trainde in haar eigen centrum in Groningen meer dan 1300 deelnemers in Mindfulness Based Stress Reduction.

Ze is opgeleid tot Aandachttrainer/ Mindfulnesstrainer bij onder andere het Center For Mindfulness in de Verenigde Staten. In binnen-en buitenland volgde ze bijscholingen in Compassietraining, Mindfulness bij pijn (Breathworks),  Interpersonal Mindfulness en Geweldloze Communicatie. Ze was docent aan de opleiding tot Mindfulnesstrainers in Nederland. In Nederland had ze 8,5 jaar lang een bloeiend mindfulnesscentrum in Groningen. Vanaf 2013 is ze op reis gegaan en ze woont sinds 2014 in Andalusië. Hier geeft ze mindfulness-en coachingsretraites, retraites Gezond Ziek zijn en je kunt online-coaching bij haar volgen. 2 keer per jaar is ze in Nederland om trainingen te geven.

De meeste deelnemers zijn hoogopgeleid, mensen die op een keerpunt staan in hun leven of te maken hebben met stress, concentratieproblemen, gezondheidsklachten en mensen die hun talenten effectiever willen benutten en meer tevredenheid willen ervaren.

Sietske wordt ervaren als een zeer veilige, warme en nuchtere trainer met veel kennis die ze vol passie deelt.

Informatie en aanmelding:

Heb je interesse, dan kun je me bellen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek: 06- 50511578 of mailen naar  info@sietskedehaan.com.