Online coaching

 • Sta je op een keerpunt in je leven?
 • Wil je meer uit jezelf en uit het leven halen?
 • Wil je helder krijgen wat jouw belangrijkste waarden zijn in het leven?
 • Wil je eindelijk echt doen wat jij belangrijk vindt in je leven en daar ook een bestendig gedragspatroon in ontwikkelen?
 • Wil je je veerkracht en je vermogen om te genieten versterken?
 • Of bent je (ernstig) ziek geworden en zoek je een manier om een nieuw ritme te vinden en met de ziekte een betekenisvol en zo prettig mogelijk leven te leiden?

Wellicht is dan een kort online mindful coachingstraject of individuele training geschikt voor je.

Ontdek hoeveel energie, voldoening en rust het geeft om het leven te leven dat het beste bij je past. Te leven met onvoorwaardelijk zelfrespect en vriendelijkheid voor jezelf.

Voorafgaand aan de begeleiding is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek om met jou te verkennen wat je doelen zijn en of mijn begeleiding bij je past. We gaan pas aan de slag als het tussen ons klikt.

Meestal spreken we na het kennismakingsgesprek een traject af van 5 0f 7 sessies van een uur, eventueel soms in halve uren te verdelen of een intensiever mindfulnesstraject van 8 sessies van 1,5 uur. We kijken wat jou het beste past en waarmee jij het beste de stappen kunt zetten die je wilt maken.

De meeste klanten die ik coach zijn arts, maar ook andere mensen met drukbezette levens ondernemers, coaches, trainers en mensen met ingrijpende gezondheidsklachten die willen onderzoeken hoe ze toch kunnen werken.

De coaching is geschikt voor je als je gemotiveerd bent om echt met jezelf aan de slag te gaan en ook tussen de sessies door tijd uittrekt om te oefenen met opdrachten. Dit is minimaal 15 minuten per dag. Meestal krijg je aandachtsoefeningen mee.

Redenen om coaching bij mij te volgen:

 • Je wilt je talenten en mogelijkheden beter benutten.
 • Je wilt stressbestendiger en veerkrachtiger zijn.
 • Je wilt regie hebben over je leven.
 • Je wilt effectief leren communiceren vanuit verbinding en compassie.
 • Je staat op een kruispunt en wilt de afslag nemen die volledig bij je past.
 • Je wilt burn-out voorkomen of bent herstellend van een burn-out.

Welke resultaten kun je verwachten van de online coaching?

 • Je gaat makkelijker om met stress, speelt flexibeler in op veranderingen en ziet sneller nieuwe oplossingen en kansen;
 • Je kunt je gemakkelijker ontspannen, tegenslag of onprettige emoties hebben veel minder lang impact op je;
 • Je hebt minder last van de zelf-criticus en leert jezelf op een prettige manier te steunen en aan te moedigen;
 • Toegenomen veerkracht en plezier;
 • Toegenomen zelfvertrouwen;
 • Mildheid;
 • Grotere concentratie en focus vanuit ontspanning en een rustig hoofd;
 • Slim leren omgaan met gedachten;
 • Zelfcompassie;
 • Inzicht hoe je je mentale en fysieke gezondheid krachtig kunt ondersteunen.

Hoe werken we tijdens de coaching?

Een belangrijke basis van de coaching is mindfulness en mildheid. Dat betekent  dat je tussen de coachingssessies tijd uit trekt om dagelijks te oefenen. Hiervoor krijg je door mij ingesproken oefeningen die je kunt afspelen op je telefoon of computer. Soms krijg je schrijfopdrachten.

Ook in de sessies zelf is mindfulness en de ‘aandachtige dialoog’ de basis voor hoe we aan de slag gaan.

Door ook tussen de sessies dagelijks tijd uit te trekken om te oefenen, ontwikkel jij jezelf stap voor stap in de richting van een leven waarin jij je thuis voelt.

De de sessies zijn via Skype of FaceTime of Zoom.

Voor mezelf en mijn klanten was het verrassend hoe goed dit werkt, zelfs zo dat het regelmatig een hogere mate van focus oplevert, dan wanneer mensen langskomen. Ontdek het tijdens het kennismakingsgesprek!

Wat zeggen mensen?

Vanaf 2014 werk ik veel via Skype, Face-time of Zoom. Vaak met mensen die me al kenden van vroegere trainingen en een vervolg zoeken. Meer dan de helft van mijn coachingsklanten is arts. Verder coach ik mensen die door ziekte moeilijk de deur uit kunnen of het gewoon prettig vinden vanuit de eigen vertrouwde  omgeving met zich zelf aan de slag te gaan. Hieronder lees je een aantal ervaringen van mensen die ik gecoacht heb.

V., arts:

“Alle sessies die ik bij Sietske heb gehad, verliepen via Skype of Face-Time. Het voordeel is dat je in je vertrouwde omgeving een persoonlijk gesprek voert. Verder vond ik zowel de non-verbale als de verbale communicatie prettig verlopen via dit medium. Sietske heb ik ervaren als een doortastende en vooruitstrevende coach.”

Sandra de Jong, communicatiemedewerker:

“Bijna zes jaar geleden had ik mijn eerste gesprek met Sietske. Een kennismakingsgesprek om uit te zoeken of een training MBSR iets voor me zou zijn. Drie trainingen en meerdere meditatiedagen volgden sindsdien.

Met haar kennis, vaardigheden en ervaring, helpt Sietske me om in contact te komen met mijn eigen wijsheid. Met rust, liefdevolle humor en integriteit stelt ze vragen en begeleidt me bij het mediteren. Bij het aanwezig zijn in elk moment.

Sinds Sietske veel in het buitenland is, doe ik af en toe een sessie via Skype. Mooi dat een paar 1000 km op die manier geen barrière meer zijn! “

(Ander half jaar nadat ze dit schreef, is Sandra intussen twee keer naar Spanje gekomen voor vervolgcoaching in combinatie met vakantie met haar gezin.)

C. v. L. (49) Groningen.

“Ik heb in verschillende perioden coaching van Sietske gehad. Ik heb haar oprechte, liefdevolle, niet-oordelende aandacht, haar humor, de gerichte, soms confronterende vragen, en het gevoel van volledige openheid en veiligheid heel erg gewaardeerd. De gesprekken met Sietske zijn altijd stimulerend en geven steun, maken me bewuster van mijn valkuilen en van de dingen die inmiddels wel beter gaan, en zorgen dat ik daardoor dingen eerder herken en soms kan bijsturen.

Soms krijg ik concrete oefeningen, of schrijfopdrachten.

Ook het feit dat Sietske nu in Spanje zit, blijkt geen probleem. Coaching via FaceTime of Skype werkt prima. Het voelt soms zelfs wat intensiever dan als je gewoon tegenover elkaar zit. En ook nu is de non-verbale component nog volledig aanwezig.

• Wat er veranderd is door de coaching:

•Ik heb de muur van onverschilligheid die ik als bescherming om mezelf heen gebouwd had, maar inmiddels als gevangenis voelde, langzaam af kunnen breken.

•Ik heb geleerd me meer bewust te zijn van mijn gevoel en daar niet altijd volledig overheen te walsen.

•Ik herken eerder dat ik weer in mijn standaard valkuilen trap en kan er dan sneller weer uit komen.

•Ik heb geleerd mijn zeer goed getrainde innerlijke criticus een beetje te temmen en iets milder voor mezelf te zijn.

•Ik zie niet meer overal tegenop en ga met veel meer gemak om met alles wat er gebeurt.

•Ik ben opener en heb meer vertrouwen in mezelf. “

A. P. Eindhoven (51)

Omdat ik door mijn ziekte moeilijk de deur uit kan, heb ik via Face-time me laten coachen door Sietske. Ze heeft me veel geleerd over Gezond Ziek Zijn.
Ik was mezelf steeds minder prettig gezelschap gaan vinden door de oordelen die ik had over het ziek zijn en de pijn. Daardoor had ik ook steeds minder zin om goed voor mezelf te zorgen. Dat ging van kwaad tot erger. Ik ben blij dat ik het er niet bij heb laten zitten.
Ik was elke keer verrast hoe ik me tijdens de sessies al tijdens korte oefeningen, zoveel kalmer en liefdevoller kon voelen. Inzicht kreeg ook en opluchting voelde  Het duurde even voor ik dat op eigen houtje ook kon. Maar de oefeningen die ik op MP3 kreeg of ze soms speciaal voor me insprak waren dan een prettig houvast.
Het is nu drie maanden geleden dat we onze laatste sessie hadden en ik oefen nog bijna elke dag. Mijn leven is echt veranderd, ik kan weer genieten, besteed mijn energie aan dingen die ik belangrijk vind. (en niet meer aan Facebook en veel googlen naar de magische kuur.)

Ik voel me niet meer een zieke, maar mezelf en ik heb een ziekte en nog zoveel meer!
Zelf-compassie, minder in mijn hoofd zitten, leren over energie-management en metta helpen me nog elke dag. De begeleiding van Sietske is echt een aanrader. Gewoon jezelf gunnen!